Elérhetőségeink

Biopsol Kereskedelmi, Gyártó és Szolgáltató Kft.
Cím: 1023 Budapest, Bécsi út 3-5.
Email: info@biopsol.hu

Hasznos

Ezen az oldalon igyekszünk összegyűjteni és naprakészen tartani az általunk alkalmazott technológiákhoz kapcsolódó fontos rendeleteket. Ismertetjük és folyamatosan bővítjük a hasznos tudnivalókat, irányokat, ötleteket, összefüggéseket és tényeket, valamint igyekszünk megoldás javaslatokat tenni többek között szennyvíziszap kezelés és hasznosítás hatékony, gazdaságos, jogkövető és környezettudatos megoldására.

Országos Hulladékgazdálkodási terv

A dokumentumot a Kormány megtárgyalta és a 2014–2020 közötti időszakra szóló Országos Hulladékgazdálkodási Tervről szóló 2055/2013. (XII. 31.) Korm. határozattal elfogadta. A dokumentum magában foglalja továbbá a 2020-ig terjedő szakmapolitikai célkitűzéseket, a szakterületi célok eléréséhez szükséges intézkedéseket.

Irányított komposztálás

Az irányított komposztálási eljárással a markánsan elválasztható a spontán úton előállított - fertőzésre hajlamos, nem tervezhető biokémiai összetételű - komposzt-jellegű készítmények, és a 36/2006-os FVM rendelet alapján előállított az államilag (NÉBIH) ellenőrzött, engedélyezett, kereskedelmi forgalomba hozható, növény élettanilag igazoltan hasznos komposzt-termékek.

Termésnövelő készítmények adatbázisa

A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal által Magyarországon engedélyezett termésnövelők hivatalos adatbázisában minden NÉBIH engedéllyel rendelkező készítmény engedélye ellenőrizhető.

36/2006 (V.18.) FVM rendelet

36/2006 (V.18.) FVM a termésnövelő anyagok engedélyezéséről, tárolásáról, forgalmazásáról és felhasználásáról szóló rendelet alapján a szennyvíziszapból - mint alapanyag - korlátozás nélküli forgalombahozatali engedéllyel rendelkező termék állítható elő az általunk kínált irányított komposztálási technológiánkkal.

23/2003. (XII. 29.) KvVM rendelet

23/2003. (XII. 29.) KvVM rendelet határozza meg a biohulladék kezeléséről és a komposztálás műszaki követelményeit

Szennyvíziszapból termék biológiailag irányított komposztálással